Monitooring

Siin lehel kirjeldame, kuidas jälgib rühmade tegevust tuutor ja kuidas kaaslased. Selgitame, kuidas saab tuutorilt abi.

Agregaatorite ehk vookogude abil saab luua keskkondi, mis koondavad jooksvalt infot paljudelt lehetedelt.

Esialgu on meie kurususe vookogu pooltühi, kuid siia lisame kõikide teie blogiaadressid ja muu vajaliku kokkutõmmatud info.
Vookogu abil saab luua nii privaatse-, rühma- kui ka avaliku infokeskkonna.

Sotsiaalsed soovituskeskkonnad lubavad siduda paljude rühmaliikmete erinevid veebis olevaid materjale, kasutades sarnaseid märksõnu (tag).
Näiteks del.icio.us keskkonnas üheskoos kokkulepitud märksõna kasutamisel võib kokku koondada kogu kursuse ajaveebid jt. õppematerjalid, mis reaalselt asuvad eri paikades.
Kursuse MII7042 sotsiaalsed viited, mida soovitavad tuutorid.
Meie kursusel kasutame märksõna MII7042. Selle abil oma leitud viiteid märgendades muutuvad need kõigile sama märksõna kasutajale kergestileitavaks (vt. näidet Pageflake’i lehelt).

Samal moel võib märgendada ka esitlusi SlideShare programmis (MII7042).

Küsida saab nii emaili teel:
kpata@tlu.ee

kui kontakteeruda meiega Skype’i vahendusel kokkulepitud aegadel:

kaipata

MII7042 klassis:
Login: Password:

Üks vastus to “Monitooring”

  1. kaipata Says:

    Siinkohal mõned märkmed ja minu reflektsioon, kuidas tuutor end tunneb.
    Esiteks olen avastanud ühe probleemi erinevates ajaveebides kommentaare lisades – osad ajaveebi omanikud eelistavad kommentaare modereerida, mistõttu võivad tuutori soovitused jääda kauaks märkamata. Osad ajaveebid ei luba liikmetel väljastpoolt kogukonda (nt. tuutoril) kommentaare lisada, kas tuutor peab olema kõikjal oma kasutajakontoga, kui õppija eelistab sellist ajaveebi?
    Teiseks olen avastanud, et agregaatorisse ei jõua sotsiaalsete viitesüsteemide tellitud infovood alati koheselt – seetõttu ei ole kõikide oselaejate poolt sotsiaalses viitesüsteemis ühise märksõnaga ajaveebide viiteid kohe võimalik jälgida.
    Kolmandaks oleks mõistlik kasutada kursustel ajaveebi, mis ei koosne mitte eraldi lehekülgedest (kuhu saab lisada vaid kommentaare ja mitte uusi artikleid) vaid ühtsest veebiartiklite lehest. Siis saaks agregaatoris reaalajas järgida, mida uut on tuutor lisanud kursuse veebi.

Lisa kommentaar